Πώς να οργανώσετε το ψυγείο σας

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2020 16:44

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο σας

Κατά την οργάνωση του ψυγείου σας πρέπει να έχετε κατά νου τον τρόπο που οργανώνουν τα ψυγεία σε επαγγελματικές κουζίνες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται στο μέγιστο η ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό πραγματοποιείται αναλόγως με την θερμοκρασία στην οποία πρέπει να βρίσκονται τα τρόφιμα ώστε να μαγειρευτούν αργότερα.

Πώς μπορείτε να υιοθετήσετε κι εσείς τον συγκεκριμένο τρόπο οργάνωσης του ψυγείου σας; Ακολουθήστε την παρακάτω «στρατηγική», προσαρμοσμένη πάντα στις ανάγκες σας καθώς και τη διαρρύθμιση του ψυγείου σας.

Πάνω ράφια: Περισσεύματα από προηγούμενες ημέρες, ποτά και έτοιμα φαγητά (όπως γιαούρτι, τυρί και αλλαντικά).Advertisement

Κάτω ράφια: Νωπές πρώτες ύλες για μαγείρεμα, στις οποίες θα έχετε άμεση πρόσβαση.

Πόρτα: Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο «ζεστό» μέρος του, γι αυτό αποφύγετε να τοποθετήσετε σε αυτήν αυγά ή γάλα, καθώς θα πρέπει να βρίσκονται σε πιο δροσερά σημεία του ψυγείου.

Συρτάρια: Ίσως το σημείο που θα σας δυσκολέψει περισσότερο. Επειδή έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τα τρόφιμα σε συγκεκριμένες υγρασίες και θερμοκρασίες, είναι λογικό να αποθηκεύονται σε αυτά φρούτα και λαχανικά. Συνήθως βρίσκονται στο κάτω μέρος του ψυγείου, οπότε υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν αν τοποθετήσετε το κρέας στο ράφι ακριβώς από πάνω τους. Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε κάτι τέτοιο;

  • Αν έχετε δύο συρτάρια χρησιμοποιήστε το ένα αποκλειστικά για λαχανικά και το άλλο για κρέας.
  • Εάν τα συρτάρια είναι το ένα πάνω από το άλλο χρησιμοποιήστε το χαμηλότερο για το κρέας.
  • Εάν χρειάζεστε και τα δύο συρτάρια για τα φρούτα και τα λαχανικά και αναπόφευκτα πρέπει να τοποθετήσετε το κρέας στο ράφι από πάνω τους δημιουργείστε ένα αυτοσχέδιο συρτάρι κρέατος χρησιμοποιώντας ένα διάφανο πλαστικό δοχείο που θα κρατήσει το κρέας μακριά από οτιδήποτε.

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2020 16:44

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV