Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Συντάκτης Νewsroom 30 Δεκεμβρίου, 2020 13:02

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για τις μετακινήσεις της Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπονται στο ίδιο όχημα να βρίσκονται ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης, όμως 4 είναι τα επιτρεπόμενα άτομα για άτομα της ίδιας οικογενείας.

Σύμφωνα με διευκρίνηση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ «Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο».


Αυτό σημαίνει πως παράβαση δεν θα βεβαιώνεται στα τέσσερα άτομα που είναι μέλη ίδιας οικογενείας, δεδομένης πάντοτε πως έχουν στείλει το απαραίτητο sms στο 13033 και βρίσκονται εντός των επιτρεπομένων ωρών μετακίνησης, 5.00π.μ – 22:00μ.μ.

Δεν αλλάζει τίποτα για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό οι οποίες ακόμη απαγορεύονται ενώ τα παραπάνω ισχύουν μόνο εντός περιφερειακής κοινότητας. Σημαντικό είναι να προσέξουμε αυτές τις γιορτές καθώς όχι μόνο οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εξαιρετικά αυξημένοι αλλά και επειδή τα επιδημιολογικά νούμερα βρίσκονται πάνω από τη χιλιάδα.


Συντάκτης Νewsroom 30 Δεκεμβρίου, 2020 13:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV