Ποσότητα ΡΕΚΟΡ 20 κιλών ηρωίνης κατασχέθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2011 06:01


Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και τις ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών στην περιοχή της Ν.Βύσσας. Δύο άτομα , ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός κάτοικος Τουρκίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην συνοριακή περιοχή της Ν.Βύσσας να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 20 κιλά ηρωίνη.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τα Ελληνικά σύνορα από τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα και στη συνέχεια μετέβη στο ποιμνιοστάσιο του ημεδαπού αρχικά  αποθήκευσαν την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών όπου και την εντόπισαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί η ανωτέρω ποσότητα αποτελεί ρεκόρ για την Δίωξη Ναρκωτικών της περιοχής

Τέλος να συμπληρώσουμε ότι την Δευτέρα η Δίωξη Ναρκωτικών Διδυμοτείχου συνέλαβαν ημεδαπό με ποσότητα 11 κιλών κάνναβης.

 

Ακολουθεί το σχετικό αστυνομικό δελτίο τύπου:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε  μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Χώρα τις οποίες θα  διακινούσε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

Κατασχέθηκαν παραπάνω από 21 κιλά ηρωίνης που ήταν κρυμμένα σε παλιό ποιμνιοστάσιο στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, 3 αλλοδαποί και ένας ημεδαπός

Εξαρθρώθηκε, χθες (30.11.2011) στην Ορεστιάδα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Χώρα με σκοπό στη συνέχεια να τις διακινήσει σε  Ευρωπαϊκές χώρες. Σε παλιό ποιμνιοστάσιο, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, βρέθηκαν 40 συσκευασίες με ηρωίνη, ποσότητας άνω των 21 κιλών.

Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, χθες και προχθές (29/30-11-2011) στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, ένας 40χρονος ημεδαπός κτηνοτρόφος, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, καθώς και άλλοι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 47 ετών, ο οποίοι ήταν μέλη της οργάνωσης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή και άλλων  μελών στην οργάνωση.

Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών, καθώς και της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και αστυνομικής έρευνας που επακολούθησε, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, προχθές, ο 40χρονος και ο 56χρονος, οι οποίοι είχαν εισάγει από την Τουρκία σαράντα  συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 21.183 γραμμαρίων. Τις συσκευασίες αυτές τις είχαν κρύψει, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο,  σε παλιό ποιμνιοστάσιο.

Χθες, ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού που δρομολογήθηκε από τους αστυνομικούς ερευνητές, συνελήφθησαν, επίσης, και οι δύο άλλοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι εμφανίστηκαν προκειμένου να τις παραλάβουν και να τις προωθήσουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Σαράντα συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 21.183 γραμμαρίων

  • Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας του 40χρονου Βούλγαρου.

  • Μία πλαστική βάρκα που ήταν κρυμμένη πλησίον της κοίτης του ποταμού Έβρου

  • Πέντε κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το πρωί Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνονται, κατά περίπτωση και άλλα, που αφορούν  στη διευκόλυνση εισόδου και παραμονής του παράνομα εισερχόμενου 56χρονου Τούρκου αλλοδαπού, της παράνομης εισόδου του ιδίου (56χρονου Τούρκου) και ιδίως από στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή.

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2011 06:01

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV