Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΓΝΑΦΑΛΑ 2011 στο Σουφλί – Γροθιά στη μιζέρια των ημερών

Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2011 08:12

 

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου υπάρχει ακόμη και δεν κοιμάται… Μπορεί πολλά άλλα να έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη στην Ελλάδα αλλά εμείς αρνούμαστε πεισματικά να παραμείνουμε στην απραξία.


Σαν επιμελήτρια του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου και του πολιτιστικού φεστιβάλ “Τα Γνάφαλα” βρίσκομαι τις τελευταίες μέρες σε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση. Αναζητώ κάτι να με αναζωογονήσει, να με ξυπνήσει από τον λήθαργο και την ακινησία. Αδυνατώ να πω ότι το φετινό φεστιβάλ δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε λεφτά, θα προτιμούσα απλά να πω ειλικρινά ότι έπαψα πια να το γουστάρω. Θα μου πείτε πολλά θέλουμε αλλά λίγα μπορούμε να κάνουμε… όχι…διαφωνώ. Νιώθω πως πολλά μπορούμε να κάνουμε και χωρίς λεφτά και χωρίς δημοτικές επιχορηγήσεις και επαιτείες.

Αρνούμαι να μη κάνω αυτό που γουστάρω γι’αυτό και φέτος θα βρω τον τρόπο να το κάνω. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι περισσότερο από ποτέ, σήμερα έχουν την ανάγκη να εκφραστούν όσο ποτέ. Να ζωγραφίσουν, να τραγουδήσουν, να γράψουν για όλα αυτά που επιθυμούν να αλλάξουν, να φανταστούν χωρίς όρια τα όνειρα τους και να τα πραγματοποιήσουν μέσα από την τέχνη.

Θέλουμε να δώσουμε αυτή την χαρά για άλλη μία φορά σε όλους αυτούς που μας αγαπούν και μας ακολουθούν στις δραστηριότητες μας, να μην τους απογοητεύσουμε κι εμείς, όπως πολλά άλλα τα τελευταία χρόνια.

Αναζητώ το θέμα των φετινών μας δραστηριοτήτων.

Αναζητώ ποιοί είμαστε μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, την ταυτότητα μας, την ιδιότητά μας, την θέση και την τοποθέτησή μας μέσα στην κοινωνία, στην οικογένεια, στο ίδιο το σώμα μας που σας κέλυφος συγκροτεί το είναι μας.

Νιώθω περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, μια ανάγκη για επανατοποθέτηση, για ταυτοποίηση, για αναφορά.. να ανοίξουμε επιτέλους αυτό που είμαστε στον κόσμο, να εκτεθούμε και να απογυμνωθούμε, να αναδημιουργηθούμε και να επαναπροσδιοριστούμε.

Αυτό λοιπόν θα είναι το θέμα των φετινών μας δραστηριοτήτων.
Η έννοια της δημιουργίας της Ταυτότητας.
Το είναι, το είμαι και το φαίνεσθαι.

 

Ως αναφορά τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ανοιχτή  Πρόσκληση Συμμετοχής με δημιουργίες τους (ποιήματα, κείμενα, ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο τέχνη, εγκατάσταση, κ.λ.π) αναμένω τα νέα σας και την στήριξή σας σε αυτή μας τη δράση, που πιο ειλικρινά από ποτέ σας έχει ανάγκη.

Ακόμα η πρόσκληση ισχύει και για θεατρικές ομάδες και συγκροτήματα που ενδιαφέρονται να δείξουν το έργο τους στο Σουφλί και μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους δωρεάν. Έτσι για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα, ότι η δημιουργία είναι η υπέρτατη ελευθερία που έχουμε σαν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο και μπορούμε να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Η επιμελήτρια των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Φεστιβάλ “Γνάφαλα 2011
του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου “Τα Γνάφαλα”
Μπουρουλίτη Δήμητρα
τηλ. Επικοινωνίας: 6976767318

Το πρόγραμμα ελπίζουμε να εμπλουτιστεί με δραστηριότητες που θα μας προτείνετε και μπορούμε να φιλοξενήσουμε και με διάφορες άλλες ιδέες που μπορεί να προκύψουν μέχρι την πραγματοποίησή τους. Θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις καλλιτεχνών, παιδικές δραστηριότητες, κινηματογραφικές προβολές ανοιχτές συζητήσεις και μουσικές βραδιές.


Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2011 08:12
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV