Περιοδεία της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ σε Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης, Δασαρχείο και Διεύθυνση Δασών

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουνίου, 2022 09:14

Περιοδεία της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ σε Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης, Δασαρχείο και Διεύθυνση Δασών

Στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος του κόμματος  «Με το ΚΚΕ! Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!» την Πέμπτη 9/6 πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών.

Συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης , των επιπτώσεων του πολέμου, των καθηλωμένων μισθών.

Πιο ειδικά από την συζήτηση με τους εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες επιβεβαιωθήκαν όλα όσα ως Τομεακή Επιτροπή έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει. Ότι δηλαδή τα μεγάλα προβλήματα και οι αιτίες είναι η σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών στην οργάνωση της δασοπροστασίας, η σταδιακή συρρίκνωση του κρατικού μηχανισμού και των υποδομών του και η μεταφορά αρμοδιοτήτων σε δήμους, Περιφέρειες με αποτέλεσμα την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η υποστελέχωση των δασαρχείων.


Η ΤΕ Έβρου επισημαίνει την ανάγκη της ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών. Την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανάλογη των αναγκών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις πυρκαγιές, την ανάγκη της κάλυψης των οργανικών κενών στις δασικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, της ενίσχυσης των αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας με αναγκαία μέτρα και κονδύλια.

Το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Με τη συνεχιζόμενη εκλογολογία καλλιεργούν μοιρολατρία και νέες αυταπάτες, επιδιώκουν να πείσουν το λαό να μην αγωνίζεται, να μην διεκδικεί μέτρα ουσιαστικής αντιμετώπισης της ακρίβειας τώρα που η ζωή έχει γίνει δυσβάσταχτη.

Με πάλη και αλληλεγγύη να επιβάλουμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού!


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουνίου, 2022 09:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV