Παρουσίαση προγράμματος από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 25 Αυγούστου, 2020 12:46

Παρουσίαση προγράμματος από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Αλεξανδρούπολη

Εκδήλωση παρουσίασης προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) στην Αλεξανδρούπολη.

Εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την κατάρτιση και την πιστοποίηση εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τρίτη 25 Αυγούστου 2020) και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307, 2ος όροφος).

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο: “Κατάρτιση και Πιστοποίηση ικανοτήτων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο διαχείρισης αγροτικών αποβλήτων και στην υγιεινή, ασφάλεια και ποιοτικό έλεγχο τροφίμων”  του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020”.


Αντικείμενο της πράξης είναι η κατάρτιση 865 εργαζομένων των επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Εξ αποστάσεως κατάρτιση (e-learning) διάρκειας 120 ωρών (28 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση και 92 ώρες ασύγχρονη)
Εκπαιδευτικό επίδομα 600€ (5 € μικτά ανά ώρα κατάρτισης)
Πιστοποίηση στη βάση του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ΕΛΟΤ Ν ISO/IEC 17024

Τα αντικείμενα κατάρτισης των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:
Α) Στέλεχος διαχείρισης και επεξεργασίας αγροτικών αποβλήτων με 120 ώρες κατάρτισης (28 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση και 92 ώρες ασύγχρονη τηλεκατάρτιση) και Β) Στέλεχος επεξεργασίας, μεταποίησης , υγιεινής, ασφάλειας και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων με 120 ώρες κατάρτισης (28 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση και 92 ώρες ασύγχρονη τηλεκατάρτιση).

Αναφορικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του εργαζόμενου (ανεξαρτήτως ειδικότητας) σε επιχείρηση του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί (με περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων) τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπουν οι αρμόδιες αρχές.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς Πόρους.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 25 Αυγούστου, 2020 12:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV