Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2021 22:03

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο Διδυμότειχο

Δελτίο τύπου του Δήμου Διδυμοτείχου ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή


Έχει σταματήσει η βροχόπτωση και αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ως εκ τούτου τα σχολεία αύριο την Τετάρτη 13/1/2021 θα λειτουργήσουν. 

Τα μοναδικά σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσβασιμότητας είναι η γέφυρα Βρυσικών, η γέφυρα Αβδέλλας και ο δρόμος Διδυμοτείχου Λάδης στο ύψος του Ελληνοχωρίου. 


Λόγω θραύσης αναχώματος στην Πολιά, κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση κατοικιών οι οποίες βρισκόταν στην πλευρά του αναχώματος. Όλοι δημότες είναι ασφαλείς και μεταφέρονται στο Διδυμότειχο σε συνεργασία με το Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου. 

Ο προγραμματισμένος μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test),  της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, θα αναβληθεί προσωρινά μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ. 

Ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα και τα συνεργεία εργάζονται σε πληγείσες περιοχές,  εκτιμώντας την κατάσταση ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση αν εμφανιστεί πιθανότητα κλιμάκωσης.  Επι του παρόντος, η κατάσταση ελέγχεται πλήρως και για έκτακτη ανάγκη οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ Πασχάλη Αδαμάκη στο τηλ: 6946 637260. 

Επισημαίνεται ότι η περιοχή ακόμη κρίνεται ασταθής και συστήνεται σε όλους τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  προς τον Ερυθροπόταμο και τον Έβρο τις επόμενες ώρες και μέρες μέχρι την εκτόνωση του φαινομένου. 


Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2021 22:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV