Οι προοπτικές για πανεπιστημιακά τμήματα στο Διδυμότειχο μετά την επίσκεψη Συρίγου

Συντάκτης Νewsroom 12 Απριλίου, 2021 20:02

Οι προοπτικές για πανεπιστημιακά τμήματα στο Διδυμότειχο μετά την επίσκεψη Συρίγου

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου, το μέλλον της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και την ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου αναφέρθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Συρίγου όπου οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου είχαν την ευκαιρία να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους ωστόσο δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Ουσιαστικά η επίσκεψη του Υφυπουργού είχε σκοπό να δει ο ίδιος την υφιστάμενη κατάσταση.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου εξήγησε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα (όπως το κτηριακό) αλλά και κάποιες θετικές εξελίξεις για την Νοσηλευτική Σχολή όπως οι δύο θέσεις καθηγητών νοσηλευτικής και αναμένεται σε δεύτερο χρόνο να ξαναδούν το θέμα και αν καταστεί εφικτό να κατοχυρωθεί το Διδυμότειχο ως “πέμπτη έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης”.


Συζητώντας συγκεκριμένα το θέμα του κτηριακού που έθεσε ξεκάθαρα ο κ. Συρίγος ως προϋπόθεση για την δημιουργία νέου τμήματος στο Διδυμότειχο ο κ. Χατζηγιάννογλου εξήγησε πως ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει στο θέμα της δημιουργίας, κατασκευής ή ανακατασκευής κτηρίου με σκοπό την στέγαση πανεπιστημιακού τμήματος αλλά όχι να το αναλάβει εξ ολοκλήρου αλλά χρειάζεται συνεργασία με το πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια. “Δεν υπάρχει πόλη που μόνο ο δήμος δημιουργεί κτήριο για πανεπιστήμιο” τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει νέο κτήριο μέσα σε έξι μήνες ωστόσο είναι ο δήμος θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου δήλωσε πως από όλους υπάρχει η διάθεση από τον Σεπτέμβριο να υποδεχτούν ένα νέο τμήμα στο Διδυμότειχο, αυτό της Ψυχολογίας, το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο για την περιοχή καθώς αναμένεται, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να φέρει μεγάλο αριθμό φοιτητών αλλά και νέα πνοή στην πόλη των κάστρων.


Συντάκτης Νewsroom 12 Απριλίου, 2021 20:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV