Οικονομικά μέτρα βοήθειας για την εστίαση ζητά με επιστολή σε υπουργούς το Επιμελητήριο Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 30 Δεκεμβρίου, 2021 13:24

Οικονομικά μέτρα βοήθειας για την εστίαση ζητά με επιστολή σε υπουργούς το Επιμελητήριο Έβρου

Μετά την απόφαση για την εφαρμογή των νέων μέτρων νωρίτερα, που επιβάλλουν μεταξύ άλλων και ωράριο στα καταστήματα εστίασης, το Επιμελητήριο Έβρου απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους Yπουργούς ζητώντας την θέσπιση έκτακτων οικονομικών μέτρων για τον κλάδο της Εστίασης.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνει το Επιμελητήριο Έβρου περιλαμβάνονται η επαναφορά του μέτρου της επιδότησης ενοικίου, ο επαναπροσδιορισμός του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε μικρότερη κλίμακα, η εφαρμογή του μέτρου επιδότησης της Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας για πεπερασμένο χρονικό διάστημα 3 έως 6 μηνών, η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών του κλάδου έως την 30η Ιουνίου 2022, η θέσπιση προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης και επαναπροσδιορισμός των όρων αποπληρωμής των πακέτων στήριξης από τα προγράμματα Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των επιχειρήσεων και τέλος η αναστολή αποπληρωμής δόσεων δανείων.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Δεδομένης της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού εσχάτως, η κυβέρνηση, αποφάσισε και έθεσε σε ισχύ πακέτο μέτρων ανάσχεσης της πορείας της πανδημίας.

Πλην όμως, τα νέα περιοριστικά μέτρα έχουν άμεση αρνητική οικονομική επίπτωση στον επαγγελματικό κλάδο της Εστίασης ανά την Ελλάδα, που ως γνωστόν έχει υποστεί ήδη μεγάλες συνέπειες από την επέλαση της πανδημίας.

Ως Επιμελητήριο Έβρου, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη εφαρμογής μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, εν τούτοις εκτιμούμε ως απαραίτητη την θέσπιση ενισχυτικών μέτρων που θα αφορούν ειδικά τον κλάδο της Εστίασης και θα υποστηρίξουν τόσο τους/τις επιχειρηματίες, όσο όμως και τους/τις εργαζόμενους/ες σε αυτόν.

Με όλο το σεβασμό στο έργο σας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά τις κάτωθι προτάσεις:

  • Επαναφορά του μέτρου της επιδότησης ενοικίου, έστω και για πεπερασμένο χρονικό διάστημα
  • Επαναπροσδιορισμός του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε μικρότερη κλίμακα
  • Εφαρμογή του μέτρου επιδότησης της Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας για πεπερασμένο χρονικό διάστημα 3 έως 6 μηνών αρχής γενομένης από 01/01/2022.
  • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών του κλάδου έως την 30η Ιουνίου 2022.
  • Θέσπιση προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης και επαναπροσδιορισμός των όρων αποπληρωμής των πακέτων στήριξης από τα προγράμματα Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή αποπληρωμής δόσεων δανείων τουλάχιστον μέχρι 30/06/2022

Παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

Χριστόδουλος Τοψίδης


Συντάκτης Νewsroom 30 Δεκεμβρίου, 2021 13:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV