ΟΑΣΕ: Όχι στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2021 12:14

ΟΑΣΕ: Όχι στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας

Την αντίθεσή της στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση εκφράζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καθώς θεωρεί πως βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας

 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου τονίζει πως με τον νέο νόμο μειώνονται οι εισακτέοι και εκδιώκονται οι φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται στο διάστημα των σπουδών τους κάτι που θα έχει άμεσες συνέπειες στα τμήματα τις Ορεστιάδας. Η ΟΑΣΕ καλεί όλους τους φορείς σε συντονισμό για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που χαρακτηρίζει “καταστροφικό” ενώ τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΕ θα συναντηθεί με τον κοσμήτορα κ. Κουτρούμπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ και της Ελληνικής Λύσης και αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση. Με το νόμο αυτό μεταξύ άλλων, μειώνονται οι εισακτέοι, εκδιώκονται οι φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται στο διάστημα των σπουδών τους. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση των πανεπιστημιακών σχολών και φυσικά, τα τμήματα στην Ορεστιάδα είναι σίγουρο ότι θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η ίδια κυβερνητική πολιτική, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, έχει οδηγήσει στην απαξίωση και στη μη λειτουργία το τμήμα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το κλείσιμο των σχολών θα φέρει ένα μεγάλο πλήγμα στην Ορεστιάδα και την ευρύτερη περιοχή αν λάβουμε υπ’ όψη  μας ότι πολλά είναι τα παιδιά αγροτικών και λαϊκών οικογενειών του νομού που επιλέγουν κυρίως για οικονομικούς λογούς να σπουδάσουν στα συγκεκριμένα τμήματα.

 Μας βρίσκει αντίθετους η στάση των τοπικών βουλευτών  της Ν.Δ που με την ψήφο τους  συνυπέγραψαν  το νόμο  εκ των υστέρων να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, εμφανιζόμενοι ως λάβροι υποστηρικτές της βιωσιμότητας των σχολών στην Ορεστιάδα.

Μπροστά σ’ αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις η Ομοσπονδία καλεί όλους τους φορείς σε συντονισμό για να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός αυτός νόμος.

Υ.Γ Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΕ θα συναντηθεί με τον κοσμήτορα κ. Κουτρούμπα.


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2021 12:14

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV