Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2020 13:48

Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Ορεστιάδας

Οι μαθητές διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Ορεστιάδας κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/orestiada.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία 1.700 και πλέον κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών(χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), η δράση επεκτείνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω υλικά:


  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες
  • και φέτος προστίθεται ένα επιπλέον ρεύμα το Πλαστικό.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι και οι γονείς, καθώς μπορούν να ενισχύουν τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και να δωρίζουν πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ». 

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ και την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Ορεστιάδας φιλοδοξεί οι μαθητές των νηπιαγωγείων να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά  που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.

Η Ομιλία του Δημάρχου Ορεστιάδας

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως, ο Δήμος Ορεστιάδας με γνώμονα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την ανακύκλωση των μαθητών στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, επεκτείνει τη σχολική δράση και στα νηπιαγωγεία. 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η διανομή των κάδων ανακύκλωσης και στα νηπιαγωγεία του Δήμου, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας.  Φέτος, να σας υπενθυμίσω πως τα ρεύματα που καλούνται να ανακυκλώσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στους ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, είναι χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες.

Σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, είναι και οι γονείς. Καθώς, κάθε γονιός που είναι εγγεγραμμένος στο Followgreen, μπορεί να δείξει τη στήριξή του στην προσπάθεια των παιδιών, δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο που επιθυμεί.

Φιλοδοξούμε, οι μαθητές των νηπιαγωγείων να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό και θέρμη, όπως ήδη έμπρακτα έχουν αποδείξει οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Μετά το πέρας του Σχολικού Μαραθωνίου, θα επιβραβευτούν όλα τα σχολεία για την προσπάθεια και την προσφορά τους σε ειδική εκδήλωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που για ακόμα μια χρονιά στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου μας, για να πετύχουμε το μεγάλο ζητούμενο, να μειώσουμε τα απόβλητα που παράγουμε και να αυξήσουμε την ανακύκλωση.

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ και την ΕΕΑΑ. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας καλώ όλους, να γίνεται μέλη στο Followgreen.gr/orestiada και να ανακυκλώσουμε όλοι μαζί!


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2020 13:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV