Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2020 09:10

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”

Ήδη από εχθές, Τρίτη, 30 Ιουνίου μπορούν οι επιχειρήσεις να δηλώνουν τα στοιχεία του αθροίσματος των συμβατικών ωρών των εργαζομένων τους ανά μήνα και να προβαίνουν στην προαναγγελία της μεσοσταθμικής μείωσης τους, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ”.


Σημειώνεται ότι με το εν λόγω πρόγραμμα δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα να μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας απασχόλησης των μισθωτών έως και 50% καταβάλλοντας αντίστοιχα μειωμένο μισθό. Για τον χρόνο που οι εργαζόμενοι μένουν εκτός δουλειάς, από το κράτος καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση 60% επί των καθαρών αποδοχών που χάνονται. Παράλληλα, επισημαίνεται πως μικρό είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι προχθές φτάνουν τις 3.000.

Μερικά από τα προβλήματα του εν λόγω προγράμματος είναι πως δεν έχουν δοθεί οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχέση με το πώς θα γίνεται η μείωση του ωραρίου της εργασίας έως και 50%, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της αγοράς.


Για παράδειγμα οι λογιστές αναφέρουν πως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας αφορά μόνο την περικοπή των ημερήσιων ωρών απασχόλησης, αφού υπάρχουν εταιρίες οι οποίες απασχολούν προσωπικό με βάρδιες ( με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μείωση του σε ημερήσια βάση.

Πηγή: enikonomia.gr


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2020 09:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV