Ν. Γκαρά: «Εν κρυπτώ αποφάσισαν το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου;»

Συντάκτης Νewsroom 24 Σεπτεμβρίου, 2020 09:12

Ν. Γκαρά: «Εν κρυπτώ αποφάσισαν το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου;»

Τον προβληματισμό της για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου με τον Υφυπουργό Παιδείας την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή του δημάρχου Διδυμοτείχου και μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά:

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε πως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το μέλλον της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου την Τετάρτη 23.09.2020, με τη συμμετοχή σε αυτήν του Υφυπουργού Παιδείας, του Δημάρχου Διδυμοτείχου και μόνο των Βουλευτών της ΝΔ.

Έχοντας εμπειρία από την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Υπουργείο για το ίδιο θέμα και διαπιστώνοντας την απόσταση που είχε το περιεχόμενο, με όσα πραγματικά είχαν λεχθεί στη συνάντηση, οφείλω να δηλώσω πως διατηρώ τις επιφυλάξεις και τις υποψίες μου. Οι γενικόλογες αναφορές στην ανακοίνωση, μάλιστα, εντείνουν αυτήν την δικαιολογημένη ανησυχία από μεριάς μου.


Επίσης, αναρωτιέμαι ποιος είναι ο ρόλος της Επιτροπής Αγώνα που έχει συσταθεί ακριβώς για αυτό το θέμα, για την υπεράσπιση της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, όταν τα μισά της μέλη αποκλείονται και δεν ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Διερωτώμαι παράλληλα, τι ακριβώς είχαν να κρύψουν ο Υφυπουργός και οι άλλοι συμμετέχοντες από μία Βουλευτή του Έβρου και επιλέγει να μην κληθώ σε μία σύσκεψη για ένα κρίσιμο ζήτημα που δεν αφορά απλά τον χώρο της εκπαίδευσης αλλά άπτεται ακόμη και την ίδιας της ταυτότητας της πόλης του Διδυμοτείχου και του βόρειου Έβρου συνολικά.

Πρέπει, λοιπόν, οι συμμετέχοντες να ενημερώσουν τους πολίτες του Έβρου και να μας διευκρινίσουν με σαφήνεια τι ακριβώς έχουν αποφασίσει. Με ποια έδρα θα λειτουργήσει η Νοσηλευτική στο πλαίσιο ένταξής της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Θα μεταφερθεί η Σχολή από το Διδυμότειχο; Θα αλλάξει έδρα; Ή θα παραμείνει; Από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές; Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει οι αρμόδιοι να μας απαντήσουν άμεσα και καθαρά, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Επίσης, θα πρέπει να μας διευκρινίσουν αν θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ η ευεργετική διάταξη που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε στην ανωτατοποίηση των πτυχίων της Σχολής στους εν ενεργεία φοιτητές. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Νόμο 4610/2019, άρθρο 11, παρ. 5. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς δεν σκέφτεται να υποβαθμίσει τα πτυχία της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιο είναι το μέλλον και τι προβλέπεται για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ, επέλεξε να κρυφτεί και να κινηθεί πίσω από τις πόρτες και για το θέμα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, αποκλείοντας αναιτιολόγητα  και χωρίς να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα του διαλόγου, μία εκλεγμένη Βουλευτή του Νομού Έβρου και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Αγώνα καθώς και πολλούς ακόμη θεσμικούς εκπροσώπους από τις συζητήσεις.

Αναμένω επίσημη και λεπτομερή ενημέρωση. Θυμίζω πως πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η λειτουργία της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.

Τέλος, αναμένω και μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον του ΔΠΘ και την ανάπτυξη των νέων τμημάτων σε αυτό, πρόταση που είχε επεξεργαστεί, υιοθετήσει και δρομολογούσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάγωσε αδικαιολόγητα η Κυβέρνηση της ΝΔ.


Συντάκτης Νewsroom 24 Σεπτεμβρίου, 2020 09:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV