Ν. Γεωργιάδης: Κάλεσμα για διαμαρτυρία με κλειστά καταστήματα εστίασης σε όλο τον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 9 Σεπτεμβρίου, 2020 13:04

Ν. Γεωργιάδης: Κάλεσμα για διαμαρτυρία με κλειστά καταστήματα εστίασης σε όλο τον Έβρο

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα εστίασης στον Έβρο την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως ανέφερε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή της Σταυρούλας Αγελαδαράκη “Εντός τόπου και χρόνου” ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου Νίκος Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς συμπίπτει με την λήξη του μέτρου για το κλείσιμο καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα και με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε την κατάσταση των καταστηματαρχών εστίασης στην περιοχή καθώς σε μια πολύ δύσκολη περίοδο χωρίς τουριστική κίνηση ακολούθησε η επιβολή του μέτρου για κλείσιμο καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα και η επέκτασή του, ενώ ο νομός δεν παρουσιάζει αύξηση σε κρούσματα. Επιπλέον ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου κάλεσε τους επαγγελματίες εστίασης σε όλο τον νομό να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία και στην διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης για τον κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Κατόπιν τον τελευταίων εξελίξεων και ανακοινώσεων για παράταση του μέτρου ωραρίου στα καταστήματα εστίασης έως τις 14 Σεπτεμβρίου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :Θεωρούμε απαράδεκτο το μέτρο για την περιοχή μας καθώς το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή του Έβρου δεν έχει καταγεγραμμένο αριθμό κρουσμάτων που να συντελούν στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επίσης όλα τα καταστήματα μας τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ουδέποτε ήταν εστία μετάδοσης ή κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
Καταδικάζουμε τις δηλώσεις των ειδικών ότι ο κλάδος της εστίασης ανήκει στις μη απαραίτητες δομές του κράτους και ότι σε περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων είναι ο κλάδος που θα κλείσει. Αγαπητοί Κύριοι όντως δεν είμαστε απαιτητή δομή για το κράτος αλλά είμαστε απαραίτητοι:
• για 400.000 οικογένειες εργαζομένων
• για πάνω 100.000 οικογένειες ελεύθερων επαγγελματιών
• για πάνω από 80.000 επιχειρήσεις συναφών επαγγελμάτων και των εργαζομένων αυτών
• για εκατομμύρια συνανθρώπων μας που διασκεδάζουν και χαμογελάνε σε μία περίοδο που μόνο μαύρη κάνετε την καθημερινότητα τους.
• Για το κράτος καθώς τα έσοδα που παίρνει από τον κλάδο μας είναι εκατομμυρίων ευρώ.
• Για της τοπικές κοινωνίες καθώς διακινούμε χιλιάδες ευρώ σε τοπικές επιχειρήσεις καθημερινά αλλά και σε συναφή επαγγέλματα.Μπορούμε να αναλύσουμε πολλούς λόγους που δεν ξέρετε και δεν φαντάζεστε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί μας.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να ξεσπάτε πάνω μας κάθε ανυπόστατο μέτρο που σκέφτεστε και φάνηκε με το ωράριο στα καταστήματα μας.Θέλουμε στήριξη και όχι απαξίωση! Αποφασίσαμε να κλείσουμε για να αναδείξουμε τα προβλήματά, το πόσο απαραίτητοι είμαστε, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε.
‘Έτσι λοιπόν τα καταστήματα μας την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ.
Διεκδικούμε :
– Άμεση Κατάργηση ωραρίου
– Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι.
– Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€
– Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021
– Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021
– Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021
– Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6% , στα αλκοολούχα ποτά στο 13%
ΥΓ.1 : Σε έναν πολύπαθο ΈΒΡΟ περιμένουμε στήριξη και όχι απαξίωση.
ΥΓ.2 : ΕΜΕΙΣ είμαστε απαραίτητοι για την ζωή όλων…. Εσείς;


Συντάκτης Νewsroom 9 Σεπτεμβρίου, 2020 13:04

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV