Νεκροί λαθρομετανάστες εντός του ποταμού Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουνίου, 2010 19:59

Χθες (29-06-2010) και κατά τις πρωινές ώρες, εντοπίσθηκαν εντός του ποταμού Έβρου, μεταξύ των οικισμών Διλόφου και Μαρασίων, εννέα νεκροί λαθρομετανάστες (6 άνδρες και 3 γυναίκες), ηλικίας 30 ετών περίπου και ανασύρθηκαν από Αστυνομικούς. Οι δύο εξ’ αυτών είναι ασιατικής καταγωγής και οι υπόλοιποι αφρικανικής καταγωγής.

Ταυτόχρονα εντοπίσθηκαν σε διάφορα σημεία της Τουρκικής κοίτης του ποταμού Έβρου, έναντι των οικισμών Διλόφου – Μαρασίων και άλλοι πέντε  νεκροί. Οι Τουρκικές αρχές ενημερώθηκαν για την περισυλλογή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πρόκειται για λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στην Χώρα μας παράνομα και αγνοούνταν από την 25-06-2010. Τις πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας, είχαν συλληφθεί στον οικισμό Διλόφου, είκοσι έξι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προερχόμενοι από την Τουρκία εισήλθαν παράνομα στην Χώρα μας και σύμφωνα με τις αναφορές τους, Τούρκοι διακινητές τους μετέφεραν στην Τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, έναντι του οικισμού Διλόφου και με πλαστική βάρκα μετέφεραν στην Ελληνική όχθη του ποταμού μόνον τα παιδιά των λαθρομεταναστών. Στους μεγαλύτερους άνδρες και γυναίκες είπαν να περάσουν τον ποταμό Έβρο κολυμπώντας, με αποτέλεσμα κάποιοι να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά του ποταμού και να πνιγούν.

Τότε είχαν βρεθεί εντός του ποταμού Έβρου δύο νεκρές γυναίκες, αφρικανικής καταγωγής και είχαν  ανασυρθεί.

Όλοι οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων.


Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουνίου, 2010 19:59

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV