Νέα διαδικτυακή δράση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 20 Φεβρουαρίου, 2021 10:17

Νέα διαδικτυακή δράση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Διαδικτυακή δράση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης με θέμα: “Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της μουσικής”.

Τι συμβαίνει σε μια βιβλιοθήκη όταν έρχεται το βράδυ και σβήνουν τα φώτα; Μουσική, φωνές συζητήσεις, γέλια και πατημασιές ακούγονται από μια μικρή γωνία… Είναι η ώρα που από τα ξύλινα ράφια ξεπηδούν με το αερόστατο, τον πύραυλο, τα μαγικά φτερά ο Χάρι, η Μελέκ, ο Πέτρος και η παρέα τους. Δεινόσαυροι, τερατάκια, μουσικά όργανα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ζωντανεύουν και ξεκινούν ένα ολονύχτιο παιχνίδι στους διαδρόμους του κτηρίου κάνοντάς το άνω κάτω με τις σκανδαλιές και τις πονηριές τους. Είναι η ώρα που καλοί και κακοί μονομαχούν, σε έναν αγώνα που συγκρούονται όλες οι δυνάμεις μέχρι να επικρατήσει στο τέλος το δίκαιο και η ειρήνη.

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάπου μακριά, ξεγελιέστε… Είναι ακριβώς δίπλα σας. Είναι στο βιβλίο που κρατάτε στο χέρι σας, στο βιβλίο που βρίσκεται στην τσάντα σας, στο βιβλίο που στέκεται σε κάποιο ράφι του σπιτιού σας, στη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης σας… Το μόνο που χρειάζεται για να τους γνωρίσετε είναι να κλείσετε τα μάτια σας και να ταξιδέψετε μαζί τους με την δύναμη της αφήγησης και της μουσικής.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, με μια νέα πρωτοβουλία προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έρχεται κοντά στους μικρούς μας αναγνώστες, μέσα από διαδικτυακές δράσεις μουσικής και φιλαναγνωσίας.
Συνεχίζοντας το πλούσιο έργο της, ξεκινάει από τον Μάρτιο και για όλη την άνοιξη μια σειρά από online συναντήσεις που αφορούν όλα τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δώδεκα ετών.

Πρόγραμμα:

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18:00 – 18:40
Παραμύθια, Ανάγνωση παραμυθιού (4 – 7 Ετών), Γνωρίζω αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους (Από 6 Ετών).

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 – 18:40
Μουσική με Μεταλλόφωνο (4 – 6 Ετών), Ιστορία μουσικών οργάνων (6 – 10 Ετών), Εκμάθηση μουσικών συμβόλων (8 – 12 Ετών).

Δηλώστε συμμετοχή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καλώντας στην γραμματεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης στο τηλέφωνο 2551089690 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 ή στο email [email protected]
Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και μουσικών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, το εκπαιδευτικό προσωπικό της βιβλιοθήκης θα προσφέρει μέσω της εφαρμογής Zoom.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 20 Φεβρουαρίου, 2021 10:17

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV