Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων

Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2011 12:46

Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου στην εκδήλωση με θέμα «Η καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων – το DNA αποκαλύπτει ελληνικά μυστικά» και ομιλητή τον κ. Γεώργιο Σταματογιαννόπουλο, Καθηγητή Γενετικής Ιατρικής & Διευθυντή του Markey Molecular Medicine Center, Ουάσιγκτον- Σιάτλ.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης & της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκλησή σας.   Η σημερινή εκδήλωση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων μας και με ιδιαίτερη προσοχή θα ακούσω τον καθηγητή κ. Σταματογιαννόπουλο να μας παρουσιάζει το πολυσυζητημένο αντικείμενο της έρευνας του.

46 Χρόνια ο Έλληνας Γιατρός ο κ. Σταματογιαννόπουλος εργάζεται με διεθνείς επιτυχίες στον τομέα της μεσογειακής αναιμίας και της θεραπείας δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.  Όμως εδώ και 2 – 3 χρόνια ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα υπηρετούν την αρχαιολογία χρησιμοποιώντας ό,τι η τεχνολογία του ανασυνδυασμού του DNA αποκάλυψε στην Ανθρωπότητα. Ήδη έχουμε το πρώτο συμπέρασμα της νέας επιστήμης της Μοριακής Αρχαιολογίας, βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν. Η παρουσία των Ελλήνων στον χώρο της Μεσογείου εντοπίζεται τουλάχιστον χίλια χρόνια νωρίτερα απ’ ότι πιστεύαμε έως τώρα το 2900 π.Χ.

Τα ερωτήματα σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων παραμένουν αναπάντητα. Ελπίζουμε η πολύχρονη εμπειρία και έρευνα του γενετιστή – ερευνητή κ. Σταματογιαννόπουλου ξεπερνώντας εμπόδια, επιστημονικά, τεχνολογικά, οικονομικά αλλά και αξιοποιώντας την γνώση ότι θα φέρει καρπούς και η ανασκαφή του μέλλοντος, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος θα δώσει την δυνατότητα ανάπλασης της σύστασης των αρχαίων πληθυσμών.

Προέρχομαι από το χώρο των ονομαζόμενων Κλασσικών Σπουδών και το ενδιαφέρον μου είναι ακόμη μεγαλύτερο.  Διαβάζοντας την συνέντευξη του κ. Σταματογιαννόπουλου στάθηκα στην πρότασή του :

“Αυτό που ονειρεύομαι και πιστεύω ότι θα είναι δυνατό ύστερα από πενήντα – εκατό χρόνια – είναι ότι οι μοριακοί αρχαιολόγοι θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν στους αρχαίους πληθυσμούς σωματικά και πνευματικά χαρακτηριστικά επι επιπέδου, όπως είναι η διάνοια”.

Εγώ συμπληρώνω, ότι μόνο με το όραμα και το πάθος μπορούν να απαντηθούν θεμελιώδεις αγωνίες και προβληματισμοί.

Εύχομαι ευόδωση των εργασιών της ερευνητικής ομάδας του κ. Σταματογιαννόπουλου και σε μας να φύγουμε πλουσιότεροι σε γνώση.»

Από δελτίο τύπου της Περιφέρειας


Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2011 12:46
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV