Μείωση τακτικών χειρουργείων κατά 80% ζητά το υπουργείο Υγείας από τα νοσοκομεία

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2021 10:22

Μείωση τακτικών χειρουργείων κατά 80% ζητά το υπουργείο Υγείας από τα νοσοκομεία

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω του κορoνοϊού αποκαλύπτει το έγγραφο με το οποίο το υπουργείο Υγείας ζητά να μειωθούν κατά έως και 80% τα τακτικά χειρουργεία. 

Το σχετικό έγγραφο έστειλε χθες, Δευτέρα, στους διοικητές των δημόσιων και ιδνοσοκομείων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ την αποκάλυψη του εγγράφου έκανε το στέλεχος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπανικολάου.


Στο έγγραφο αναφέρεται ότι από τον περιορισμό εξαιρούνται οι επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ τονίζεται ότι θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ανέρχεται πλέον σε 608.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας τη Δευτέρα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για καλό και κακό σενάριο.

Το θετικό σενάριο αφορά στην κορύφωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κι εν συνεχεία να υπάρξει αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με το αρνητικό σενάριο, τα κρούσματα θα ανεβαίνουν μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2021 10:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV