Λήψη μέτρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Συντάκτης Νewsroom 30 Οκτωβρίου, 2020 18:45

Λήψη μέτρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Τη λήψη νέων μέτρων αποφάσισε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοιού. Σε ποιες κινήσεις προχωρά ο δήμος. 

Με την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στο επιδημιολογικό επίπεδο 3, στην κατηγορία αυξημένης επιτήρησης και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συγκεκειρμένα αποφάσισε:


-Την αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων-δομών του δήμου, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 12 Νοεμβρίου 2020. Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, αφορά στο σύνολο των κλειστών και ανοικτών δημοτικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων, των δημοτικών γηπέδων και σταδίων, των δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων που βρίσκονται εντός σχολικών διδακτηρίων και των δημοτικών αθλητικών χώρων ελεύθερης άθλησης.

– Την εξυπηρέτηση του κοινού από τα ΚΕΠ του δήμου, με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, από σήμερα μέχρι νεωτέρας. Τηλέφωνα ΚΕΠ Αλεξανδρούπολης: 25510350010,11,12,13,14,15,19,20,58,60,62,63, Τραϊανούπολης 2551089903, Φερών 2555350101,2.

-Τη λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών στις δημοτικές ενότητες (ΔΕ) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν μέτρα περιορισμού για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, προς αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές στη ΔΕ Φερών, από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αθηνάς, με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών και από την οδό Βύρας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Έβρου, με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών. Αντίστοιχα, κάθε Πέμπτη, στη ΔΕ Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές, η μία από την οδό Πέλλας έως την οδό Κίρκης και η άλλη από την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Αμμοχώστου, με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών σε κάθε μία εξ αυτών.

Σημειώνεται ότι για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης πωλητών από περιφερειακές ενότητες που έχουν υπαχθεί σε επιδημιολογικό επίπεδο 4.


Συντάκτης Νewsroom 30 Οκτωβρίου, 2020 18:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV