Καλύτερα να σταματήσουν οι μεγάλες χώρες τους πολέμους παρά να στέλνουν συνοροφύλακες της Frontex

Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2010 11:23

Με αφορμή την παρουσία του Frontex στα σύνορα του Έβρου   η Αχτιδική Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:


“Κανένα πρόβλημα δεν έλυσε η παρουσία των λεγεωνάριων του  Frontex  στα σύνορα του Έβρου. Αντίθετα θεωρούμε  απόλυτα δικαιολογημένη  την  ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μας  που βλέπουν να παραδίνεται η φύλαξη των συνόρων μας στους λεγεωνάριους της ΕΕ.

Τα απελπισμένα κύματα των μεταναστών συνεχίζουν με την ίδια ένταση  να εγκαταλείπουν τις  πατρίδες  τους,  τις οικογένειές τους  και με χίλιες – μύριες δυσκολίες να   αναζητούν  χιλιόμετρα μακριά    « ένα   κομμάτι ψωμί και λίγη ελευθερία  ».

Για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι η κύρια αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι η πολιτική των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ,  που με τις επεμβάσεις,  τους πολέμους,  τη λεηλασία του πλούτου, τη φτώχεια, την εξαθλίωση,    δημιουργεί αφόρητες συνθήκες ζωής και εξωθεί απελπισμένους ανθρώπους στους δύσκολους δρόμους της προσφυγιάς.

Το κύριο λοιπόν καθήκον που μπαίνει  σήμερα μπροστά στους λαούς είναι να δυναμώσουν τον αγώνα τους ,  να σφυρηλατήσουν τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ τους , για την απόκρουση  των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ιδιαίτερα σήμερα που ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των αγορών, τη λεηλασία των πρώτων υλών, των ενεργειακών πόρων κλπ οξύνεται και η συμπεριφορά τους γίνεται πιο επιθετική , πιο αδίστακτη.

Η  Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ  καλεί  τους εργαζόμενους της περιοχής μας να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη  και να απαιτήσουν από την  κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα,  για να προσφέρει η χώρα μας την καλύτερη δυνατή φιλοξενία  στα  θύματα του ιμπεριαλισμού,  μέσα σε ανθρώπινες υποδομές ,   για μια αξιοπρεπή   διαβίωση,  μέχρι την προώθησή τους στη χώρα της επιθυμίας τους.

Να απαιτήσουν ακόμα την αποχώρηση του Frontex από την Ελλάδα και την αλλαγή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ  που εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας,  απαγορεύοντας την προώθησή τους  στις χώρες της επιλογής τους.”


Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2010 11:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV