Ιρακινός μετέφερε δεκάδες παράνομους μετανάστες

Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 11:32

Ιρακινός μετέφερε δεκάδες παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα (26-05-2011), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Α.Δ. Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 18 ετών, κατ. Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος, παράνομη οπλοφορία και αντίσταση.

–    Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας έξι (6) λαθρομετανάστες, ενώ με την σύλληψή του απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα πέντε (35) περίπου λαθρομετανάστες που περίμεναν στην τουρκική πλευρά. Κατά την στιγμή της σύλληψής του προέβαλλε αντίσταση.

–     Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ü  Μία (1) πλαστική βάρκα.

ü  Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λεπίδας οκτώ (8) εκατοστών και

ü  Σχοινί μήκους τριακοσίων (300) περίπου μέτρων, το οποίο έφερε μαζί του, προκειμένου να το προσδέσει από την Τουρκική στην Ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, προς διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη      Χώρα μας των υπόλοιπων λαθρομεταναστών.

–   Οι συλληφθέντες σήμερα (26-05-2011) θα παραπεμφθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

–    Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

–    Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).

–    Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι τέσσερις (24) διακινητές λαθρομεταναστών.

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 11:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV