ΘΕΑΤΡΟ΄- ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ

Συντάκτης news 16 Ιουλίου, 2010 12:02

ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ


του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

με τη Σοφία Φιλιππίδου

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21:30

– Με την υποστήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ –

Η κωμωδία του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή που κέρδισε το θεατρικό βραβείο καλύτερου νεοελληνικού έργου του Αθηνοράματος και το αθηναϊκό κοινό για δυο χρονιές, θα προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό όλης της χώρας ένα απολαυστικά κωμικό δείπνο αλλιώτικο από κάθε άλλο που έχει γευτεί.

Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς.

Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή, τα σκηνικά της Mαργαρίτας Χατζηιωάννου, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Στο ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου, η Σοφία Φιλιππίδου.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Βάλια Καράγιωργα, Νάντια Κοντογεώργη, Φοίβος Ριμένας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2103640813

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 22€, Φοιτητικό 17€, Παιδικό 12€

  • Η Προπώληση ξεκίνησε, στο γραφείο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, Κωνσταντινουπόλεως 234, Κεντρική Πλατεία, Νέα Ορεστιάδα. Πληροφορίες: 2552028280

Συντάκτης news 16 Ιουλίου, 2010 12:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV