Θεία Κοινωνία στο σπίτι στην Ξάνθη – Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Συντάκτης Νewsroom 18 Μαρτίου, 2020 13:10

Θεία Κοινωνία στο σπίτι στην Ξάνθη – Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης για τα μέτρα από τον κορονοϊό με θέμα «παύση ιεροπραξιών». Τι αναφέρει για τη Θεία Κοινωνία κατ’ οίκον.

Θεία Κοινωνία εν μέσω μέτρων για τον κορονοϊό: Οι πιστοί μπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης για τα μέτρα από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου υπακούοντας σε σεπτή εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς σχετικά με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, τα οποία ισχύουν από 16 έως και 30 Μαρτίου και έχουν ως εξής.

Οι ιεροί ναοί παραμένουν κλειστοί για κάθε Ιερή Ακολουθία, Ιεροπραξία και Θεία Λειτουργία. Εξαιρούνται οι κηδείες και οι τελετές που σχετίζονται με αυτές, οι οποίες τελούνται σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, με μέριμνα των Γραφείων Τελετών.

β. Οι πιστοί μπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους.

β. Στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα τελείται για το παραπάνω διάστημα ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, από τον Ιερέα και
τους Ιεροψάλτες, χωρίς τη συμμετοχή λαού, την Κυριακή 22 και 29 Μαρτίου από ώρα 08:00 έως 09:30, προκειμένου να μεταδίδεται από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ράδιο Διακονία 98,3.

γ. Οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ΑΝΟΙΚΤΟΙ, ως συνήθως, για σύντομη προσευχή των πιστών. Θα ληφθεί μέριμνα από τους εφημερίους ώστε στο ναό να βρίσκονται ένας πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους.

δ. Τα ανωτέρω δέον όπως τηρούνται πιστά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ».


Συντάκτης Νewsroom 18 Μαρτίου, 2020 13:10

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV