Η πορεία της πανδημίας του Covid-19 στην ΑΜΘ

Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2020 10:10

Η πορεία της πανδημίας του Covid-19 στην ΑΜΘ

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” μίλησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΠΑΜΘ Κώστας Βενετίδης.

Ο κ. Βενετίδης μίλησε για το δεύτερο κύμα την πανδημίας αναφέροντας πως ήταν αναμενόμενο αλλά λίγο αργότερα. Ωστόσο δεν τους βρήκε απροετοίμαστους καθώς, μεταξύ άλλων, οι απαραίτητοι έλεγχοι στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως.

Για την έξαρση της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης για τον κορωνοϊό που συγκάλεσε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Περιφέρειά μας τις τελευταίες μέρες.


Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα αποφασίστηκαν τα εξής:
– προμήθεια υγειονομικού υλικού, μεταξύ αυτών και rapid tests
– απολυμάνσεις σε κτίρια της Περιφέρειας
– προμήθεια προκατασκευασμένων οικίσκων (isobox) για τις ανάγκες των δομών υγείας
– δειγματοληψίες από λύματα στους σταθμούς βιολογικού καθαρισμού στις πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την στάθμιση του ιικού φορτίου.

Για το ζήτημα τελωνείων, όπου στον Έβρο λειτουργεί αυτό των Κήπων με τα τελωνεία Ορμενίου και Κυπρίνου να εξακολουθούν να μένουν κλειστά, ο κ. Βενετίδης εξήγησε πως οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται από την χώρα εισόδου.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας εκτίμησε πως ίσως να μην ισχύει η πεποίθηση πως αν υπάρξει το “ορόσημο” των 2.000 κρουσμάτων θα υπάρξει ολικό lockdown, ωστόσο τα πάντα κρίνονται ανάλογα με την διασπορά


Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2020 10:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV