Η θεατρική παράσταση “Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821” έρχεται στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 4 Αυγούστου, 2021 10:36

Η θεατρική παράσταση  “Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821” έρχεται στην Ορεστιάδα

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση “Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821”.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, φιλοξενεί την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας, τη θεατρική παράσταση “Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρωνης 1821” με την τη Θρακιώτισσα ηθοποιό που διαπρέπει στο εξωτερικό Δέσποινα Μοίρου. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο νόμος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για την παράσταση…
Η σχέση, η φιλία, το συμπεθεριό και οι μάχες που έδωσαν μαζί οι δύο ήρωες της επανάστασης Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Οι δυο θρυλικοί ήρωες, έρχονται τετ Α τετ και αναλύουν την επανάσταση στην Ελλάδα και την επανάσταση στη ψυχή τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, από τις πιο έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τον ηρωισμό του. Συνομιλεί με τη Λασκαρίνα για όλη του τη διαδρομή φωτίζοντας τον ηρωισμό του, αλλά και το τέλος του Γέρου του Μωριά.

Η Λασκαρίνα Η δυναμική Μπουμπουλίνα, μια πραγματικά εκπληκτική γυναίκα, ήταν από μόνη της μια επανάσταση. Από τις κορυφαίες ηρωίδες της επανάστασης και συμπεθέρα του , συνομιλεί με τον Κολοκοτρώνη για όλο τον αγώνα και τις μάχες της ,την φιλική εταιρεία, η τεράστια προσφορά της ,τις σκέψεις της, τα εσώτερα συναισθήματα που την διακατείχαν για τον δρόμο της απελευθέρωσης και την προσφορά της στην επανάσταση για την απελευθέρωση του έθνους, έως το άδοξο τέλος της.

Το έργο θα συγκινήσει και θα διαμορφώσει το θεατή, μαθαίνοντας εκ των έσω τη δράση, τη ζωή, και τα συναισθήματα των δύο θρυλικών ηρώων. Δυο μεγάλοι ήρωες εκτός και εντός συνόρων που άλλαξαν την ιστορία.
Το επωφελές μήνυμα του έργου: ότι δυο ήρωες με συνεργασία νικούν. Και φτιάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί ήρωες υπάρχουν και τώρα, με άλλη μορφή.

Παράσταση – μονόλογος με την ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου να υποδύεται ταυτόχρονα επί σκηνής τους δύο μεγάλους ήρωες. Σε σκηνοθεσία και σενάριο της ίδιας.

"Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821", Ορεστιάδα

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ
Δείτε επίσης: Καλοκαίρι 2021 στον Έβρο: Οδηγός θεατρικών παραστάσεων!


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 4 Αυγούστου, 2021 10:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV