Ημερίδα με θέμα Διπλωματία και ποίηση-Η περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη με τη Γλώσσα ως όχημα πολιτισμού.

Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2020 07:46

Ημερίδα με θέμα Διπλωματία και ποίηση-Η περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη με τη Γλώσσα ως όχημα πολιτισμού.

Διεπιστημονικές Συναντήσεις στο έργο του διπλωμάτη/συγγραφέα Βασίλη Παπαδόπουλου: Διπλωματία και ποίηση-Η περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη με τη Γλώσσα ως όχημα πολιτισμού.

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διεπιστημονικές Συναντήσεις στο έργο του διπλωμάτη/συγγραφέα Βασίλη Παπαδόπουλου: Διπλωματία και ποίηση-Η περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη με τη Γλώσσα ως όχημα πολιτισμού», παρουσία του συγγραφέα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Στην εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Περίπλους και Ίκαρος, το βιβλιοπωλείο Εκλογή και την εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης, τα βιβλία του συγγραφέα θα παρουσιάσουν η κα Μαρία Δημάση, Καθηγήτρια του Τμήματος Γ.Φ.Π.Π.Χ., η κα Αγγελική Μουζακίτη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος, και ο κ. Βασίλειος Γραμματίκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Πρέσβης Βασίλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Γαλλία. Το 1985 διορίστηκε ως Ακόλουθος Πρεσβείας στον διπλωματικό κλάδο του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει υπηρετήσει, εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία, στον Άγιο Φραγκίσκο, στο Κίεβο, στη Νέα Υόρκη (Μόνιμη Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη), στην Μπανγκόκ, και ως Πρέσβης στο Κίεβο και το Βουκουρέστι. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών θέματα πρακτικής διπλωματίας και πολιτισμού.

Είναι συγγραφέας διηγημάτων με τίτλο Στην Άπω Ανατολή, μιας νουβέλας υπό μορφή διηγημάτων με τίτλο Όλυα – Δυο χειμώνες και μία άνοιξη, που μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες, ενός δοκιμίου με τίτλο Γιώργος Σεφέρης – Ανάμεσα στη διπλωματία και την ποίηση, μεταφρασμένου στα ρουμανικά, καθώς και ενός δοκιμίου με τίτλο Η γλώσσα ως όχημα πολιτισμού – Η ακτινοβολία της Ελληνικής γλώσσας. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια και διπλωματικές ακαδημίες διαφόρων χωρών τόσο για θέματα εξωτερικής πολιτικής όσο και για θέματα πολιτισμού και γλώσσας.


Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2020 07:46

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV