Επιτροπή Εμβολιασμών: Τι ισχύει με την τρίτη δόση όσων εμβολιάστηκαν και κόλλησαν κορονοϊό

Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2021 09:02

Επιτροπή Εμβολιασμών: Τι ισχύει με την τρίτη δόση όσων εμβολιάστηκαν και κόλλησαν κορονοϊό

Όπως γνωστοποίησε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση, επεξεργάζονται οδηγίες για εμβολιασμό με αναμνηστική δόση και όσων νόσησαν πριν ή μετά τον εμβολιασμό, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε ένα με δυο 24ωρα.

Στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και στην τρίτη δόση του εμβολίου αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.


Αρχικά, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως η εμφάνιση και η επέκτασή της, έφερε ανατροπή πολλών θεμάτων που θεωρούνταν δεδομένα. Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέβαλλαν στην έκρηξη των κρουσμάτων και στην επαναμόλυνση ατόμων.

«Μοιάζει ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας όπως και ο ιός της γρίπης. Θα είναι δηλαδή ακόμα άλλος ένας ενδημικός ιός. Όμως, τα εμβόλια ανταποκρίθηκαν πλήρως στη βασική προϋπόθεση που είναι η πρόληψη της εργαστηριακά τεκμηριωμένης λοίμωξης» τόνισε έπειτα.

«Η τρίτη δόση στοχεύσει στην ενίσχυση και τη μεγαλύτερη διάρκεια της ανοσίας (…).

Αναμένεται, σύμφωνα με ανοσολόγους, η μείωση της προστασίας από την τρίτη δόση να διαφέρει από το σχήμα των δύο δόσεων. Διαμορφώνοντας έτσι ένα πιθανώς τελικό σχήμα με τρεις δόσεις και ετήσια αναμνηστική» είπε μετά, αναφορικά με την τρίτη δόση.https://b6d47485f0c1c63ee1fdb14c5c0f0be9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Πάντως, υπογράμμισε πως ο βασικός πυλώνας παραμένει η πρώτη δόση.

«Η Εθνική Επιτροπή επεξεργάζεται τις οδηγίες για εμβολιασμό με αναμνηστική δόση και όσων νόσησαν πριν ή μετά τον εμβολιασμό» γνωστοποίησε έπειτα.

Η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση και όσοι νόσησαν είτε πριν, είτε μετά τον εμβολιασμό τους και πως θα εξειδικευτούν οι οδηγίες τις επόμενες ημέρες

Τι είπε για τις έγκυες

Στη συνέχεια, η κα Θεοδωρίδου είπε ότι σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA, σε έγκυες που νόσησαν και θήλασαν τα παιδιά τους ανιχνεύτηκαν «ειδικά αντισώματα» στον ορό και του αίματος της μητέρας και του βρέφους.


Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2021 09:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV