Επίσημο “όχι” στην μετατροπή του στρατοπέδου Σταυρούπολης σε κέντρο μεταναστών

Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουνίου, 2011 07:55


Σημαντικές εξελίξεις για την Ξάνθη φαίνεται ότι προέκυψαν στο περιθώριο της συνάντησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, βουλευτές και άλλους φορείς του Έβρου.

Όπως έγινε γνωστό από τον αθηναϊκό και το τοπικό τύπο ο Χρήστος Παπουτσής είπε πως «δεν είναι δυνατόν ο Έβρος να επωμιστεί το βάρος των μεταναστών,» προκαλώντας ικανοποίηση στους παριστάμενους από τη Θράκη.


Όμως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η συνάντηση αυτή είχε παρόντες και άλλους πολιτικούς, πέρα από όσους αναφέρονται στα ρεπορτάζ από την Αθήνα.

Έτσι αυτό που προκύπτει είναι πως το Υπουργείο αποκλείει πλέον επίσημα την πιθανότητα εγκατάστασης Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στο στρατόπεδο της Σταυρούπολης (όπως επίσης και στο Παρανέστι), που διέκοψε τη λειτουργία του πρόσφατα.

Από την πλευρά των κυβερνητικών παραγόντων της περιοχής η είδηση δεν επιβεβαιώνεται ακόμη επίσημα αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η είδηση αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και κανείς δεν πρόκειται να σχολιάσει το παραμικρό μέχρις ώτου υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα.

Πηγή: www.xanthipress.gr

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουνίου, 2011 07:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV