Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2011 07:17

“Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.” επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου, Γεωργίας Νικολάου-Μαυρανεζούλη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ορίζουμε γενικά τα εξής:

  1. 1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του νομού, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
  2. 2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 27-10-2011

  1. Εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού
  2. Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές – σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη, συνοδευόμενοι από καθηγητές και βαθμοφόρους, καθώς και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο, παρουσία των Αρχών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-10-2011

Ώρα 07:30: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου – Εμβατήρια και θούριοι από τα μεγάφωνα της Δημαρχίας έως την έναρξη της παρέλασης.

Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.

 

Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου και του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Ροστώφ κ.κ. Μερκούριου, εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά, φιλόλογο του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων από τoν Γενικό Γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τον Πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Δήμαρχο Σοσνόβυ-μπορ, από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και από τον Ερυθρό Σταυρό.

Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

 

Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).

Στην παρέλαση θα συμμετέχει ρώσικο πεζοπόρο άγημα του πολεμικού πλοίου της Ρωσίας «TSEZAR KUNIKOV».

 

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες

β) Η XII ΜΠ για τις αποδόσεις τιμών, την παρέλαση, τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής (ιερό ναό – μνημείο – παρέλαση)

γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων μπροστά στους χώρους του μνημείου και τη διάθεση της Φιλαρμονικής

δ) Η Αστυνομική Δ/νση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σημείωση: Παρακαλούνται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα εκπαιδευτήρια που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι στις 27.10.2011, να ενημερώσουν στο τηλ. 25513-50452.


Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2011 07:17

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV