Ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιερά Μονή “Παναγίας του Έβρου”

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2020 15:22

Ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιερά Μονή “Παναγίας του Έβρου”

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παναγία του Έβρου» ενημερώνουν σχετικά με τις 24 μοναχές που βρέθηκαν θετικές σε τέστ ανίχνευσης κορωνοϊού, τα εξής:

1. Οι θετικές στον κορωνοϊό μοναχές βρίσκονται η κάθε μία απομονωμένες στα κελιά τους και τους έχει δοθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.

2. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερα συμπτώματα πλην αυξομειώσεων πυρετού και σωματικής καταβολής.


3. Δυο φορές την ημέρα ειδική ιατρός του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται τις ασθενούσες μοναχές και ελέγχει την κατάσταση της υγείας τους, βοηθούμενη από δυο μοναχές – ιατρούς εκ των πέντε που εγκαταβιούν στην Ιερά Μονή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ιατρού έχουμε σταθεροποίηση της κατάστασης καθώς διανύουμε ήδη την 12η ημέρα από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

4. Μία εκ των ασθενούντων που είχε μεταφερθεί στην μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου μας, είναι καλά και αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στην Ιερά Μονή.

5. Χθες στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε με συμπτώματα πυρετού ένας εκ των εφημερίων της Ιεράς Μονής και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επικοινωνεί με τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες, με τον ΕΟΔΥ, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τους ιατρούς καθηγητές, εξασφαλίζοντας την ιατρική φροντίδα και την αμεσότητα των αποφάσεων για τις μοναχές της Μονής μας.

Σας παρακαλούμε να εύχεσθε στην Παναγία του Έβρου που σκεπάζει την Ιερά Μονή μας να μην επιτρέψει άλλη δοκιμασία.


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2020 15:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV