Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Η λειτουργία των καταστημάτων από σήμερα στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 4 Μαρτίου, 2021 11:04

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Η λειτουργία των καταστημάτων από σήμερα στον Έβρο

Ενημέρωση για την λειτουργία των καταστημάτων στον νομό με βάση τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ισχύουν από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου δίνει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης:

Με το παρόν θα θέλαμε να σας  ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση των άμεσων νέων μέτρων που θα ισχύσουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, προκύπτουν τα ακόλουθα :

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου ε.ε.  Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο).  Κατά τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε, ισχύουν τα ακόλουθα:

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο ανήκει ο νομός Έβρου:

  • Κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
  • Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway.  Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.
  • Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.  Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.  Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.  Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή.  Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
  • Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.  Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
  • Το ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα αύριο εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις. 

Επιπλέον εκτείνεται το ωράριο των καταστημάτων από Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 έως Τρίτη 16 Μαρτίου 2021. Το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο εκτείνεται από 7:00 π.μ. έως 20:30 μ.μ. κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο για όλες τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου:

Με το παρόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 843/03-03-21 για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19 για το διάστημα από Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 έως Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο ανήκει ο νομός Έβρου το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο εκτείνεται από 7:00 π.μ. έως 20:30 μ.μ. κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο για όλες τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου.


Συντάκτης Νewsroom 4 Μαρτίου, 2021 11:04

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV