Δράση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουλίου, 2021 13:50

Δράση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία

Σε δράση διαμαρτυρίας καλεί η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης ενάντια στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης:

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων, φέρνει για ψήφιση στην Βουλή κατακαλόκαιρο, με κλειστά τα σχολεία, νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, ευελπιστώντας πως έτσι θα αποφύγει τις αντιδράσεις.

Κεντρικός άξονας του νομοσχεδίου είναι η λεγόμενη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, με ρυθμίσεις που «ξεφορτώνουν» από την πλάτη του κράτους το βάρος της χρηματοδότησης, μέσω της αξιοποίησης των υποδομών του σχολείου (ακόμα και εντός σχολικού ωραρίου) για εξασφάλιση πόρων αλλά και της διευκόλυνσης δωρεών και χορηγιών, για τις οποίες μάλιστα αναθέτει ρόλο και στους Συλλόγους Γονέων!!!

Επιδιώκεται η κατηγοριοποίηση των σχολείων σε «καλά» και «κακά», καθιερώνεται
το «πολλαπλό βιβλίο» που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, η μόρφωση προσφέρεται μέσω «δεξιοτήτων» οδηγώντας στην αποσπασματικότητα, αποδυναμώνεται ο ρόλος των Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων και ενδυναμώνεται η θέση του διευθυντή – μάνατζερ.

Μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, στοχεύει στην φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και στην εξασφάλιση της εφαρμογής όλων των παραπάνω αντιδραστικών αλλαγών, ακόμα και με «συνέπειες» όπως «μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός».

Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τόσο με κινητοποιήσεις όσο και με αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων.

Ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης, το απορρίπτουμε στο σύνολό του, απαιτούμε να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΣΕΠΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Α΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 8:30 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουλίου, 2021 13:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV