Διαδικτυακή διάλεξη του Επ. Καθηγητή Étienne E. Charrière για το μυθιστόρημα στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Μαΐου, 2020 09:40

Διαδικτυακή διάλεξη του Επ. Καθηγητή  Étienne E. Charrière για το μυθιστόρημα στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Διαδικτυακή διάλεξη για το μυθιστόρημα στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας Δ.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του μαθήματος “Λογοτεχνία της Γενιάς του 1880 και Λαογραφία” του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00 από τον Étienne E. Charrière, Επίκουρο Καθηγητή Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Τουρκικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Bilkent στην Άγκυρα της Τουρκίας, ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: Η ανάγνωση μυθιστορημάτων στο πολύγλωσσο περιβάλλον της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τον σύνδεσμο συμμετοχής στη διαδικτυακή διάλεξη με Skype for Business ή Skype Meetings θα τον βρείτε εδώ!


Λίγα λόγια για τον Étienne E. Charrière…

Ο Étienne E. Charrière σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Γενεύης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2016 ανακηρύχθηκε διδάκτορας συγκριτικής γραμματολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (HΠΑ). Από το 2017 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Bilkent της Άγκυρας, όπου διδάσκει κυρίως μαθήματα για τη λογοτεχνική δραστηριότητα των μειονοτήτων κατά την περίοδο της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (κυρίως των Ελλήνων, Αρμενίων και Σεφαραδιτών Εβραίων). Πρόσφατα ανέλαβε μαζί την καθηγήτρια Monica M. Ringer (Amherst College, ΗΠΑ) την επιμέλεια του συλλογικού τόμου: Ottoman Culture and the Project of Modernity. Reform and Translation in the Tanzimat Novel, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury (βλ. https://www.bloomsbury.com/uk/ottoman-culture-and-the-project-of-modernity-9781788314527/)

Βοηθητικές οδηγίες συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους εκτός Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου:

  1. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Skype Meetings και από εδώ!
  2. Οδηγίες για τη σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη με Skype Meetings θα βρείτε εδώ!
Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ΤΙΕ.

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Μαΐου, 2020 09:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV