Βιβλιοπαρουσίαση: Αδριανούπολη, Κάραγατς, Νέα Ορεστιάδα-Μια πόλη

Συντάκτης news 18 Ιουνίου, 2010 08:14

Το βιβλίο  «Αδριανούπολη, Κάραγατς, Νέα Ορεστιάδα-Μια πόλη» με συγγραφείς του Εβρίτες εκπαιδευτικούς Δημήτριο Κιηγμά και Γεώργιο Ρυζιώτη

θα παρουσιασθεί στην Αλεξανδρούπολη ( ξενοδοχείο Classical Egnatia Grand) την Κυριακή 20 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τρένο του Πολιτισμού», που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Έβρου και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου

«Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας προηγηθείσης πολύχρονης έρευνας και ενασχόλησης των συγγραφέων με την ιστορία του τόπου.
Αφού έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση σχετικών πηγών, δημιουργήθηκε η ανάγκη να γραφεί ένα βιβλίο που να περιλαμβάνει οργανωμένα όλα εκείνα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την ιστορική συνέχεια των κατοίκων της Νέας Ορεστιάδας.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου γίνεται καταρχάς μια προσπάθεια να αναδειχτεί η σημαντικότητα της Θράκης για όλο τον Ελληνισμό και τους γειτονικούς λαούς, και στη συνέχεια να γίνει φανερή η ιστορική και πολιτιστική καταγωγή των κατοίκων της Νέας Ορεστιάδας από το Καραγάτς, την Αδριανούπολη, τα υπόλοιπα προάστιά της, αλλά και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής και ακτινοβολίας της. Στόχος του βιβλίου δεν ήταν η εξαντλητική παράθεση στοιχείων για τη Νέα Ορεστιάδα από την ίδρυσή της έως σήμερα, κάτι που αποτελεί φυσικά στόχο και υλικό ενός άλλου ξεχωριστού βιβλίου» αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Φάνης Μαλκίδης-Λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και οι συγγραφείς του βιβλίου. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν ο Σύλλογος Ορεστιαδιτών Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Φίλων Αδριανούπολης


Συντάκτης news 18 Ιουνίου, 2010 08:14

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV