Βία κατά των Γυναικών: Σημαντική συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 9 Δεκεμβρίου, 2020 12:08

Βία κατά των Γυναικών: Σημαντική συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Βία κατά των Γυναικών: Σημαντική συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Την συνεργασία του με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας και των ανήλικων παιδιών τους γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Λαμβάνοντας υπόψη μας τις ιδιάζουσες συνθήκες που διαμορφώθηκαν όλο αυτό το διάστημα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, κατανοούμε πλήρως ότι η δεδομένη χρονική στιγμή απαιτεί κοινωνική ευαισθησία και μια οργανωμένη συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων, με απώτερο σκοπό την ανακούφιση των γυναικών-θυμάτων βίας για τις οποίες το σπίτι δεν είναι ένα ασφαλές καταφύγιο.


Δυστυχώς, σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύσαμε και διανύουμε (υγειονομική κρίση), καταγράφεται μια κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας, γεγονός που επαληθεύτηκε και σε τοπικό επίπεδο, καθώς πολλές γυναίκες της περιοχής μας στράφηκαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης τόσο για ψυχοκοινωνική και νομική βοήθεια όσο και για φιλοξενία σε Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που ανήκουν στο πανελλαδικό δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δημόσια τη σύναψη συνεργασίας με το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας και των ανήλικων παιδιών τους και πάντα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Πρόκειται για μια σύμπραξη που είχε δρομολογηθεί πριν την έξαρση του κορωνοϊού, ωστόσο τώρα η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη, δημιουργώντας την προοπτική για την ανάπτυξη ενός διχτυού ασφαλείας και προστασίας των εξυπηρετούμενων γυναικών του Συμβουλευτικού Κέντρου. Ειδικότερα, και με απόφαση του Διοικητή του ΠΓΝΑ, κου Ευάγγελου Ρούφου, οι εξυπηρετούμενες γυναίκες του Συμβουλευτικού Κέντρου, για τις οποίες κρίνεται απαραίτητη (κατόπιν αιτήματός τους) η άμεση απομάκρυνση από το κακοποιητικό περιβάλλον και συνακόλουθα η φιλοξενία τους σε Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΟΠ&ΙΦ, θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, με ασφάλεια και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Θεωρούμε ότι η εν λόγω ενέργεια θα διευκολύνει τις γυναίκες-θύματα βίας της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής να καταγγείλουν τα περιστατικά και να αποδράσουν από την κακοποιητική σχέση.

Με το παρόν δελτίο τύπου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στους κ. Ευάγγελο Ρούφο, Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και κ. Γεώργιο Δρόσο, Καθηγητή Ορθοπεδικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής & Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την ηθική αλλά και έμπρακτη στήριξη, καθώς και στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννη Ζαμπούκη για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει και προβάλλει πάντα το ζήτημα της έμφυλης βίας. Η άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κρίνεται πολύ σημαντική για την ενίσχυση των σκοπών του Συμβουλευτικού Κέντρου προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

*Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο έχει ληφθεί πριν την έναρξη της πρώτης καραντίνας


Συντάκτης Νewsroom 9 Δεκεμβρίου, 2020 12:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV