Άρση του πλαφόν για το βαμβάκι ζητά και η Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Συντάκτης Νewsroom 22 Νοεμβρίου, 2011 08:41

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε μεταβίβασε το αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Τυχερού Έβρου, σχετικά με την « αδυναμία των βαμβακοπαραγωγών συγκέντρωσης της απαιτούμενης ποσότητας βάμβακος (πλαφόν) για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης», στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στην Αναφορά της η Βουλευτής τονίζει ότι « μετά την ολοκλήρωση της συγκομιστικής περιόδου βάμβακος στην περιοχή του Έβρου λόγω έντονης ζημίας, τόσο από τις έντονες και υπερβολικές βροχοπτώσεις ( από τις 8/10/2011 έως 15/10/2011) όσο και από φαινόμενα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (πράσινο σκουλήκι), συνετέλεσαν στην κατά πολύ μειωμένη στρεμματική απόδοση των χωραφιών».

Επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ρενταρή, « οι παραγωγοί της περιοχής δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν/στρ. που απαιτείται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης» ζήτησε από τον Υπουργό να μεσολαβήσει άμεσα και να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες για την άρση του πλαφόν/στρ. για τη συγκεκριμένη περιοχή στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και για την αποζημίωση από πλευράς ΕΛΓΑ για τη μείωση της παραγωγής που υπέστησαν».

 


Συντάκτης Νewsroom 22 Νοεμβρίου, 2011 08:41

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV