Απέχουν από κάθε είδους υποβολή για δύο ημέρες οι λογιστές

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2020 18:22

Απέχουν από κάθε είδους υποβολή για δύο ημέρες οι λογιστές

Με διήμερη αποχή κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Ορεστιάδας οι ελευθεροεπαγγελματίες φοροτεχνικοί του Βορείου Έβρου συμμετέχουν στην αντίστοιχη δράση του πανελλήνιου σωματείου τους.


Νέα  ΑΠΟΧΗ των Λογιστών – Φοροτεχνικών από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ορεστιάδας την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 11:00 π.μ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή στην αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή,
την Πέμπτη 2 και την  Παρασκευή 3 Ιουνίου
 και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ορεστιάδας την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος που διανύουμε έχει επιπτώσεις και στον δικό μας κλάδο. Οι λογιστές σήκωσαν μεγάλο βάρος στις πλάτες τους την περίοδο της πανδημίας, αφού έπρεπε να μελετήσουν και να εφαρμόσουν ένα καταιγισμό ΠΝΠ, ερμηνευτικών εγκυκλίων κλπ. Παράλληλα η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του δημοσίου στις πλάτες μας, για να πανηγυρίζουν για το δήθεν ψηφιακό κράτος, δεν επιβαρύνει μόνο τις συνθήκες δουλειάς μας, αλλά υπονομεύει και την ίδια μας τη δουλειά. 

Αποτιμώντας την όλη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών, την αυξανόμενη αγανάκτηση των συναδέλφων και τον εμπαιγμό των υπουργείων καλούμε όλους τους συναδέλφους Λογιστές-Φοροτεχνικούς να στηρίξουν αυτή την απόφαση με την καθολική συμμετοχή τους.

Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και πολίτες να απέχουν μαζί με εμάς, γιατί οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί υποστηρίζουν και προστατεύουν τα συμφέροντα τους και τους θέλουμε δίπλα μας.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί κανένας να παίζει με τη ζωή χιλιάδων επαγγελματιών που δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν ατέλειωτα 24ωρα, ΣαββατοΚύριακα και αργίες, σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. 

Συνάδελφοι

Δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα με μεμονωμένες φωνές διαμαρτυρίας. Πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας ενωμένοι ως κλάδος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών.
  2. Από μηδενική βάση το όριο της διάταξης του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000 (50.000,00 ευρώ όπως ισχύει με την απόφαση Α.1123/2019) υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων για να ταυτίζεται με την νεότερη διάταξη (που κατισχύει) της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 4308/2015 (ΕΛΠ), που προβλέπει υπογραφή όλων των οικονομικών καταστάσεων και δηλώσεων από μηδενική βάση.
  3. Κανένα πρόστιμο σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής (διορθωτικής) δήλωσης (με ανάλογη εφαρμογή της διάταξης του ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων) στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και γενικά όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων τελών και φόρων εφόσον η σχετική αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.
  4. Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου.
  5. Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και για τις πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ και στο ΕΡΓΑΝΗ. 
  6. Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο.
  7. Συντονισμός του χρόνου λειτουργίας των «πλατφορμών» από τα διάφορα Υπουργεία, ώστε να μην συμπίπτουν με τις πολλαπλές παράλληλες δηλωτικές υποχρεώσεις των λογιστικών γραφείων.
  8. Οι χαρακτηρισμοί εξόδων του MyData που ορίζει η απόφαση Α.1138/2020, να μεταφερθούν το 2021 και σε κάθε περίπτωση να μην υποβληθούν ΜΥΦ για το 2020.
  9. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. 
  10. Άμεση επανένταξη των α/α λογιστών στο αφορολόγητο όριο.

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2020 18:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV