Αλλαγές στο θέμα αναβάθμισης της δομής στο Φυλάκιο γνωστοποιεί το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2021 15:25

Αλλαγές στο θέμα αναβάθμισης της δομής στο Φυλάκιο γνωστοποιεί το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Την υπαγωγή αναβάθμισης της δομής Φυλακίου Έβρου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας γνωστοποίησε σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πατρόκλου Γεωργιάδη, η αναβάθμιση της δομής φιλοξενίας Φυλακίου Έβρου θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020, αντί του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε την χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

Συνεπακολούθως, η δράση εντάσσεται, πλέον, κάτω από τον Ειδικό Στόχο 3 «Λειτουργική Ενίσχυση» και Εθνικό Στόχο 2 «Λειτουργική Ενίσχυση για τα Σύνορα», αντί για τον Ειδικό Στόχο 1 – «Άσυλο» και Εθνικό Στόχο 1 – «Υποδοχή/άσυλο».

Η εν λόγω ενέργεια υλοποιείται, στο πλαίσιο των αλλαγών στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της δομής, όπως προέκυψαν από τις σχετικές ανακοινώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, κ. Πελώνη και το σχετικό ενημερωτικό.

Αντίστοιχα, θα εκδοθεί και η ΚΥΑ Χωροθέτησης & Κατασκευής, καθώς και θα δημοσιευθεί η σχετική ένταξη του έργου, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ουσιαστικά, με αυτή την ανακοίνωση του Υπουργείου σηματοδοτείται ότι και τυπικά το ζήτημα της αύξησης της χωρητικότητας, στο οποίο αντιδρά σταθερά η τοπική κοινωνία και η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας, αφορά πλέον μόνο το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, οπότε και περνά στην αρμοδιότητα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εξέλιξη την οποία αποτιμά ως θετική ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την περιοχή χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω κίνηση για το ζήτημα.


Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2021 15:25

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV