Αλεξανδρούπολη: Σταματάνε οι βόλτες στην παραλιακή – Δεν ψηφίστηκε η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συντάκτης Νewsroom 25 Μαΐου, 2022 11:56

Αλεξανδρούπολη: Σταματάνε οι βόλτες στην παραλιακή –  Δεν ψηφίστηκε η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σταματάνε οι βραδινές βόλτες στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σχετική απόφαση πεζοδρόμησης δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους

Έτσι παρότι είχε νωρίτερα ανακοινωθεί από τον Δήμο η πεζοδρόμηση με εκ νέου ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι αυτή η καλοκαιρινή συνήθεια χρόνων στην πρωτεύουσα του Έβρου παύει για φέτος μέχρι νεωτέρας:

Η περιοδική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από το χώρο στάθμευσης Φώτης Κοσμάς έως την οδό Κύπρου, είναι μια διαχρονική (εθιμική) παράδοση της πόλης. Η αρχική Απόφαση, ανάγεται στη δεκαετία του 1970, ίσως και πιο παλιά.


Σας ενημερώνουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23.05.2022, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, συζητήθηκε το θέμα της θερινής πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού.

Τόσο η εισήγηση της υπηρεσίας όσο και η ανάλογη ομόφωνη Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε συνέχεια παλαιότερων Αποφάσεων, όρισαν την ετήσια πεζοδρόμηση έως τις 25.09.2022, από ώρα 20.00 έως και 01.00 της επομένης, τόσο για τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπου με μαθηματική ακρίβεια η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία, οι καθιερωμένες βραδινές βόλτες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης για κατοίκους και επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων μετά την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η συγκεκριμένη εισήγηση.

Η παραλιακή και πάλι θα είναι ανοιχτή σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, στερώντας τις ανέμελες βόλτες σε μητέρες με καρότσια, παιδιά, νέους, μεσήλικες, άτομα με αμαξίδια και ηλικιωμένους που μέχρι και χτες οι βόλτες  στην παραλιακή λεωφόρο πλάι στο κύμα ήταν μια αγαπημένη συνήθεια ετών.

Ζητούμε συγνώμη από τους συνδημότες μας για αυτή την εξέλιξη. Ευχόμαστε η λογική να πρυτανεύσει και σύντομα, σε μια επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται για την επικαιροποίηση του αντίστοιχου ΦΕΚ  η αυξημένη πλειοψηφία των 21 ψήφων.


Συντάκτης Νewsroom 25 Μαΐου, 2022 11:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV