Αλεξανδρούπολη: Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 15 Νοεμβρίου, 2021 09:50

Αλεξανδρούπολη: Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021).


Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί εορτασμός για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αλεξανδρούπολη, έδρα του νομού, καταρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για δε τις υπόλοιπες πόλεις του νομού, όπου εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες, από την οικεία δημοτική αρχή.

Πρόγραμμα:
Η 21η Νοεμβρίου 2021 θα γιορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, ως η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τον εορτασμό ορίζονται γενικά τα εξής:


 1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2021.
 2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2021.
 3. Επίσημη έπαρση σημαίας στις 8:00 στα φρούρια ή τους ειδικούς χώρους έπαρσης σημαίας και υποστολή της μετά τη δύση του ηλίου με τη συμμετοχή αγήματος και στρατιωτικής μουσικής, όπου είναι δυνατό.
 4. Τέλεση δοξολογίας και ομιλία στο μητροπολιτικό ναό.
 5. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, μετά τη δοξολογία, από Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, καθώς και από Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 • 8:00: Έπαρση της σημαίας στον προ της Μεραρχίας χώρο με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
 • 10:30: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.
 • Μετά τη δοξολογία, ο Συνταγματάρχης ΠΖ Βίκτωρ Καρασάββας, Διευθυντής του 7ου Επιτελικού Γραφείου ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, θα εκφωνήσει εντός του ναού τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (διάρκειας 5-8 λεπτών).
 • 11:15: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,τα Προεδρεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
 • Δύση ηλίου: Υποστολή σημαίας.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:

 • Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες.
 • Η XII ΜΠ για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στο χώρο του Ιερού Ναού και του μνημείου της Δόμνας Βιζβύζη.
 • Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη διευθέτηση του χώρου του μνημείου και την ηχητική εγκατάσταση.
 • Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Σταυρούλα Κουρτίδου, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και Ευάγγελος Σιδεράς και Χρήστος Κυριαζίδης, υπαλλήλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 15 Νοεμβρίου, 2021 09:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV