Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 28 Σεπτεμβρίου, 2021 11:06

Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 47ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αλεξανδρούπολη στο πάρκο Αλτιναλμάζη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 47ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στο πάρκο Αλτιναλμάζη. Από τις 7:30 το απόγευμα ο χώρος άρχισε να γεμίζει με τους πρώτους επισκέπτες, ενώ ξεκίνησε και η λειτουργία των στεκιών στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι τις οργανωμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ με τίτλο “ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ! Από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας”, όπου αναδείχτηκαν οι αντιφάσεις του σημερινού συστήματος, η ανάγκη για οργανωμένη απάντηση του εργατικού κινήματος και ο ρόλος του κομμουνιστικού κόμματος, καθώς επίσης και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό, η οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Οι ξεναγήσεις κατέληγαν στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ, στο οποίο φιλοξενήθηκαν τίτλοι των εκδόσεων της Σύγχρονης εποχής για κάθε ηλικία.

Στο χώρο του φεστιβάλ φιλοξενήθηκε επίσης και περίπτερο με εκπροσώπους του πολυδύναμου κέντρου ΑΜ-Θ “ΚΕΘΕΑ – ΚΙΒΩΤΟΣ”.
Ξεχώρισε η λειτουργία του παιδότοπου και της γωνιάς του κόκκινου αερόστατου, όπως και το θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν οι φίλοι του κόκκινου αερόστατου για το φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο και εμπνεύστηκαν από τους συμμαθητές τους – πρόσφυγες , με τους οποίους όπως μας είπαν κάθονται στο ίδιο θρανίο, παίζουν μαζί στο διάλειμμα, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες… Ένα δρώμενο το οποίο συγκίνησε ιδιαίτερα τους επισκέπτες του φεστιβάλ που το παρακολούθησαν.

Τη σκυτάλη του προγράμματος πήρε το συγκρότημα των Hasan Osvali (ερμηνεία) –Κώστα Ουζουνίδη (μπουζούκι) – Γιώργο Γκανά (πιάνο) και Νικόλα Καλομοίρη (ηλεκ. μπάσο) , που ενθουσίασε με το μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία σιγοτραγούδησαν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι.

Ακολούθησε πολιτική ομιλία από το Θανάση Σγούρο, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, (η οποία επισυνάπτεται), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Έβρου της ΚΝΕ, Σωτηρία Δευτεραίου.
Το πρόγραμμα έκλεισε με μεγάλη συναυλία από την Ιουλία Καραπατάκη και την ορχήστρα της, οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Ένα φεστιβάλ, η επιτυχία του οποίου ήταν αποτέλεσμα της εθελοντικής δουλειάς των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και ανάγκη όλων ώστε να ξαναβρεθούμε από κοντά, να συζητήσουμε και να τραγουδήσουμε.Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 28 Σεπτεμβρίου, 2021 11:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV