Ακυρώθηκε αιφνιδίως η αυριανή συνάντηση Κ. Σκρέκα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό στη Θράκη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Μαρτίου, 2022 17:37

Ακυρώθηκε αιφνιδίως η αυριανή συνάντηση Κ. Σκρέκα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό στη Θράκη

Δύο διαδοχικές ανακοινώσεις με διαφορά δέκα μόλις λεπτών γνωστοποίησαν και ακύρωσαν αντίστοιχα τη συνάντηση που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αύριο το απόγευμα στην Κομοτηνή. Αρχικά επρόκειτο να γίνει επιθεώρηση του εργοταξίου για τον υπό κατασκευή Βουλγάρικο αγωγό IGB στην Κομοτηνή από τους δύο πρωθυπουργούς Ελλάδας και Βουλγαρίας. Δεδομένου όμως του κατ’ οίκον περιορισμού του κ. Μητσοτάκη λόγω covid-19, θα τον εκπροσωπούσε ο κ. Κώστας Σκρέκας, ως ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εν τέλει, ενώ όλα είχαν προγραμματιστεί και ανακοινώθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα, δέκα λεπτά αργότερα ακυρώθηκαν. Η αρχική ανακοίνωση της συνάντησης στις 15:11:

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18/3, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα επιθεωρήσει μαζί με τον  Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ, το εργοτάξιο του υπό κατασκευήν Βουλγαρικού αγωγού στην Κομοτηνή. Αμέσως μετά την επιθεώρηση οι δυο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις και θα δεχτούν ερωτήσεις . Η συνάντηση θα γίνει στις 15.40 στην Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής  όπου βρίσκεται και το εργοτάξιο (δίπλα στην ΔΕΠΑ).


Και η λακωνική ανακοίνωση της ακύρωσης στις 15:22

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο 18/3, συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με τον   Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ στην Κομοτηνή αναβάλλεται.

Το Ράδιο Έβρος επικοινώνησε με το Γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και, σύμφωνα με τη Γραμματεία του υπουργού, η ακύρωση έγινε από την πλευρά της Βουλγαρίας χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος. Ενδεχομένως κάτι έκτακτο στο πρόγραμμα του Βούλγαρου πρωθυπουργού έφερε την αλλαγή. Πάντως ο κ. Σκρέκας, όπως μας ενημέρωσαν, ήδη είχε φτάσει αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη για την αυριανή συνάντηση και προχώρησε σε αναγκαστική επιστροφή στην Αθήνα πριν λίγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο IGB είναι αγωγός που στηρίζεται από την ΕΕ, καθώς θα συνδεθεί με τον αγωγό ΤΑΡ και με το ελληνικό σύστημα, μειώνοντας σημαντικά την εξάρτηση της Βουλγαρίας από το ρωσικό αέριο. Μάλιστα αναμένονταν αύριο και σημαντικές ανακοινώσεις μετά την επιθεώρηση των εργασιών, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος: Το έργο αυτό είναι πανευρωπαϊκού χαρακτήρα και οι ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο θα επηρεάσουν όλες τις αγορές του κόσμου“, ανέφερε χαρακτηριστικά, κάτι που δυστυχώς όμως δεν πρόκειται να συμβεί τελικά μετά την αιφνίδια ακύρωση.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Μαρτίου, 2022 17:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV