Ένα διαφορετικό εργαστήρι από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 7 Μαρτίου, 2020 10:24

Ένα διαφορετικό εργαστήρι από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σχεδίασε ένα διαφορετικό εργαστήριο το οποίο θα σας εισάγει στον μαγικό κόσμο της φωτογραφικής τέχνης.

Το εργαστήριο φωτογραφίας είναι χωρισμένο σε τέσσερις θεματικές ενότητες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά με στόχο να σας εισάγουν στη Φωτογραφική Τέχνη.

Στο εργαστήριο θα ξεκινήσουν εξετάζοντας τι είναι η φωτογραφία και τι προσφέρει. Θα δούμε τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτογραφικών μηχανών, λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής, φακούς, τη διαδικασία λήψης/καταγραφής, τεχνικές λήψης, βάθος πεδίου, φωτομέτρηση και σύνθεση της φωτογραφικής εικόνας. Η δεύτερη θεματική ενότητα είναι η Ιστορία της Φωτογραφίας στην συνέχεια, θα ακολουθήσει η θεματική ενότητα Εισαγωγή στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία και τέλος η τέταρτη ενότητα και πιο διαδραστική αποτελείται από portofolio review και φωτογραφικές βόλτες.

Η Τέχνη της φωτογραφίας χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, φαντασία και τεχνική κατάρτιση, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι εισηγητές του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Οι εισηγητές είναι φωτογράφοι, με πολυετή εμπειρία οι οποίοι προσφέρουν στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου μια καινοτόμα και ελκυστική εμπειρία κατάρτισης.

Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης είναι η σωστή κατάρτιση μέσα από τον συνδυασμό της θεωρίας με την πρακτική.
Το εργαστήριο φωτογραφίας θα διεξαχθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη).

Δηλώσεις συμμετοχής:
Κάθε Σάββατο 11:00 με 13:00 και Δευτέρα 20:00 – 22:00 από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2020.
Η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 18:30.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2551 552828.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, εργαστήριο

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 7 Μαρτίου, 2020 10:24

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV