Έκθεση με τίτλο “Via Egnatia: Ταξιδιωτικές μαρτυρίες από τον Στρυμόνα στον Έβρο”

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 10 Μαρτίου, 2020 11:20

Έκθεση με τίτλο “Via Egnatia: Ταξιδιωτικές μαρτυρίες από τον Στρυμόνα στον Έβρο”

11-31 Μαρτίου 2020 Έκθεση με τίτλο “Via Egnatia: Ταξιδιωτικές μαρτυρίες από τον Στρυμόνα στον Έβρο” στην Αλεξανδρούπολη.

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: “Via Egnatia: Ταξιδιωτικές μαρτυρίες από τον Στρυμόνα στον Έβρο”, που σχεδίασε και υλοποίησε στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia με δαπάνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στην έκθεση αποτυπώνονται οι μαρτυρίες ταξιδιωτών και περιηγητών για την Εγνατία οδό και για τις περιοχές που επισκέφθηκαν διατρέχοντάς την, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων από την αρχαιότητα ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα πρόσωπα που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν ένα μέρος των πολυάριθμων ανώνυμων και επώνυμων ταξιδευτών που περιδιάβαιναν, μέσω της Εγνατίας αλλά και των παράπλευρων δρόμων της, τις μικρές και μεγάλες πόλεις, το πλούσιο φυσικό τοπίο, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους ιστορικούς τόπους που βρίσκονταν κατά μήκος του άξονά της ή σε μικρή απόσταση από αυτόν, στα όρια της σημερινής διοικητικής περιφέρειας ΑΜΘ.

Διάρκεια έκθεσης: 11-31 Μαρτίου 2020
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στις 8:00 μ.μ.
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο, 10:30- 14:30


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 10 Μαρτίου, 2020 11:20

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV