Άρση του πλαφόν για το βαμβάκι ζητά ο Α. Δερμεντζόπουλος

Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2011 08:31

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την «Αποζημίωση βαμβακοπαραγωγών και αδυναμία συγκέντρωσης της απαιτούμενης ποσότητας βάμβακος (πλαφόν) για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης» απηύθυνε χθες ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει:

“Μετά την ολοκλήρωση της συγκομιστικής περιόδου βάμβακος στο Νομό Έβρου λόγω της έντονης ζημιάς που οφείλεται τόσο στις έντονες και υπερβολικές βροχοπτώσεις που συνέβησαν από 8/10/2011 έως 15/10/2011, καθώς και σε φαινόμενα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (πράσινο σκουλήκι κ.α), είχαν σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη κατά πολύ στρεμματική απόδοση των χωραφιών.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι παραγωγοί της περιοχής δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν ανά στρέμμα που απαιτείται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Έτσι κρίνεται αναγκαίο για τον Νομό Έβρου, τουλάχιστον, να γίνει άρση του πλαφόν για να μην απωλέσουν οι παραγωγοί τη συνδεδεμένη ενίσχυση που δικαιούνται.

Επιπλέον λόγω της σημαντικής μείωσης της παραγωγής που έχουν υποστεί θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να προβεί στην αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Προτίθεται να άρει το πλαφόν ανά στρέμμα προκειμένου να μην απωλέσει το σύνολο σχεδόν των βαμβακοπαραγωγών τη συνδεδεμένη ενίσχυση;
  2. Θα μεριμνήσει ώστε ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους παραγωγούς για την απωλεσθείσα παραγωγή;”

 


 

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2011 08:31

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV