Αμέτρητα νεκρά ζώα αποκαλύπτει η υποχώρηση των νερών από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου, στο Δέλτα του Έβρου

Συντάκτης news 9 Απριλίου, 2010 07:57

Μια νέα τραγωδία αποκαλύπτεται στο νομό Έβρου, καθώς υποχωρούν τα νερά από τις πλημμυρισμένες περιοχές του Δέλτα του Έβρου. Κάτω από τα λασπόνερα βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρά ζώα, οικόσιτα και άγρια, τα οποία πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά των πλημμυρών του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ένα μοναδικό φαινόμενο για την περιοχή του Δέλτα του Έβρου, το κοπάδι με τα άγρια άλογα, δεν υπάρχει πια, καθώς καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής ανακαλύπτουν νεκρά άλογα σε όλο το Δέλτα του ποταμού.

Στον ακριτικό Δήμο των Φερών, εκφράζονται ανησυχίες για την τουριστική περίοδο που μόλις άνοιξε, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι δεν θα μπορεί η περιοχή να προσελκύσει τουρίστες, επειδή υπάρχουν μεγάλες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο δυτικό βραχίονα του αναχώματος, που οδηγεί και στο κυνηγετικό περίπτερο, ενώ δεν είναι σε καλή κατάσταση και το ανατολικό ανάχωμα. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

 

Πηγη ΜΠΕ


Συντάκτης news 9 Απριλίου, 2010 07:57

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV