Έρευνες για τους αγνοούμενους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο

Συντάκτης news 20 Απριλίου, 2010 08:32

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2010, 03:39

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Αλεξανδρούπολης, για τον εντοπισμό 10 Τούρκων λαθρομεταναστών, οι οποίοι αγνοούνται από χθες το μεσημέρι.

Swiss Approval

Το «θρίλερ» ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, όταν σημειώθηκε ανατροπή της λέμβου, στην οποία επέβαιναν 17 λαθρομετανάστες. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο κέντρο της Άγκυρας και έτσι ξεκίνησαν οι απαραίτητες έρευνες. Τελικά εντοπίστηκαν οι 7 επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ενέζ της Τουρκίας.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν δύο Πλωτά του Λιμενικού Σώματος και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και αλιευτικών, ενώ επίσης ενημερώθηκαν όλα τα παραπλέοντα πλοία.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από αέρος με εναέριο μέσο της Αερολέσχης Αλεξανδρούπολης και από ξηράς με τρία οχήματα του Λιμενικού Σώματος, ενώ επίσης συνέδραμαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Έβρου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

ΠΗΓΗ  ZOUGLA


Συντάκτης news 20 Απριλίου, 2010 08:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV